Undersøger mere samspil

Ny undersøgelse skal afklare om Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner kan opnå fælles fordele ved at indgå et mere formelt samarbejde på it- og digitaliseringsområdet. Undersøgelsen skal bl.a. identificere de områder, hvor der er størst økonomisk potentiale.

Baggrunden for tiltaget er bl.a. at  salget af KMD betyder, at kommunerne har påtaget sig et meget større ansvar for styringen af det kommunale digitaliseringslandskab. Samtidig har it og digitalisering fået større og større betydning for udvikling af den kommunale service. Derfor er det naturligt at kommunerne finder samarbejdspartnere for at løfte nye opgaver. I dag samarbejder Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner allerede på en række mindre områder inden for it og digitalisering, primært indenfor basale digitale støttefunktioner. Men der er mere komplekse opgaver, som kræver særlige kompetencer eller som er meget dyre at løfte for den enkelte kommune. Det kan fx være implementering af de nye it-systemer, der følger af det monopolbrud som KOMBIT varetager på kommunernes vegne. Derudover kan det være udbud/anskaffelser af it-systemer som fx elektroniske omsorgssystemer, it-arkitektur, kontraktstyring og mange andre opgaver.

Derfor skal en ny undersøgelse afklare de områder hvor samarbejdet kan formaliseres yderligere. Kommunaldirektørerne for de tre kommuner Jan Kallestrup, Jesper Kaas Schmidt og Jesper Hosbond Jensen udtaler:

”Vi har alle en række komplicerede opgaver, som vi løfter hver for sig. Det er naturligt, at vi undersøger mulighederne for at vores tre kommuner samarbejder om disse opgaver. Vi har allerede god kontakt til hinandens it- og digitaliseringsafdelinger, men vi har brug for at hæve ambitionerne og lave et mere formaliseret samarbejde på en række områder, hvis vi skal spare ressourcer. Vi ser frem til undersøgelsens resultat, og et muligt endnu tættere tværkommunalt samarbejde”.

Undersøgelsen vil bl.a. identificere de områder,  hvor der er størst økonomisk gevinst ved et tættere samarbejde. Det kan være:

• at anvende samme system til samme opgave i de deltagende kommuner

• at spare ressourcer ved kravspecifikation, indkøb og systemvalg

• at spare ressourcer ved fælles implementering

• at få bedre priser ved udbud

• at håndtere projekter fælles(fx Monopolbrud)

• at spare ressourcer til leverandør-, kontraktstyring og controlling

• at opnå kritisk masse ved kritiske/specielle kompetencer (fx it-arkitektur, datasikkerhed)

Del dette med dit netværk: