Udsigt til tørskoet fremtid

Lilleholt: Ny ”klima-krystalkugle” fra DMI skal ruste danskerne mod klimaforandringer

Regeringen afsætter 27,2 mio. kr. på finansloven til et landsdækkende klimaatlas, som kan bruges til at forberede danskerne på klimaforandringer i Danmark.

Vådt, farligt og dyrt. Vejrudsigterne i fremtiden byder på mere ekstremregn, flere oversvømmelser og stormfloder på grund af klimaforandringerne. Det er dårligt nyt for Danmarks millioner af boligejere, virksomheder og offentlige institutioner, som kan se frem til oversvømmede kældre, stormskader og ødelagte veje.

Derfor lancerer regeringen et nyt initiativ, nemlig et landsdækkende klimaatlas, som skal udruste de danske kommuner med pålidelig viden om fremtidens ekstreme vejr. – Klimaatlasset fungerer som en ”klima-krystalkugle”, og giver en værdifuld indsigt i, hvor og hvor ofte, vi bliver ramt af stormfloder og ekstremregn. Det betyder, at vi i langt højere grad kan tage vores forholdsregler i hverdagen for ikke at få oversvømmet kælderen, eller når kommunerne skal klimasikre sig ved anlæggelse af en ny vej eller skole. Dermed skaber vi en tryggere fremtid og reducerer risikoen for fejlinvesteringer af borgernes penge markant, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

– Klimaatlasset får en vigtig rolle og bliver et værktøj til at foretage de rette investeringer i rette tid, så vi kan gå fremtiden tørskoet i møde, siger Lilleholt.

Foto: DMI

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap