Teleydelser og forsyningspligt

 

Analysen sendes i offentlig høring, og har til formål at indhente synspunkter hos interessenter i forhold til tilrettelæggelse af indhold af og rammer for de fremtidige forsyningspligtstjenester. Resultatet af høring og analyse fremsendes til energi-, forsynings- og klimaministeren, som skal træffe beslutning om omfanget af den fremtidige forsyningspligt fra 2017. Det skal også drøftes i teleforligskredsen.

Der skal tages stilling til det fremtidige behov for forsyningspligt, når udpegningen af TDC som forsyningspligtudbyder udløber ved udgangen af 2016. Formålet med forsyningspligten er at sikre, at alle forbrugere og virksomheder har adgang til basale teletjenester, eksempelvis taletelefoni, nummeroplysningstjenester og teletjenester til handicappede. Forbrugerne skal have adgang til disse tjenester til en rimelig pris og kvalitet.

Ret så bemærkelsesværdigt er det i analysen ikke fundet nødvendigt at indføre forsyningspligt på bredbånd og mobiltelefoni. Analysen peger på behov for en justering af omfanget af forsyningspligten på teleområdet. Siden 2008, hvor TDC blev udpeget som forsyningspligtudbyder, er der kommet tjenester på markedet, som erstatter behovet for enkelte forsyningspligtydelser. Forsyningspligt på telefax, bredbåndsforbindelse til en gruppe af handicappede, og betalingstelefoner (mønttelefoner) ophæves, da disse tjenester stort set ikke anvendes mere.

Det forventes, at der medio 2016 udstedes en ny bekendtgørelse og igangsættes en egentlig udpegningsproces

Del dette med dit netværk: