“Smart” hovedstadsregion

Smarte løsninger også med luft og sundhed til borgerne i sigte. Hovedstadsregionnen har potentiale til at internationalt førende inden for smarte byløsninger med en samlet satsning på alle niveauer af det offentlige. Men der er behov for et styrket samarbejde om udvikling, anvendelse og indkøb af smarte byløsninger for at høste det store potentiale på området for smarte løsninger påblive  både nationalt, regionalt og kommunalt niveau, konkluderer ny rapport.

Rapporten “Growing Smart Cities in Denmark – Digital Solutions for Better Urban Environments and National Prosperity” er udarbejdet af det internationale konsulenthus Arup i samarbejde med danske CEDI og offentliggjort på konferencen “Smart City Smart Vækst – Nye veje til bæredygtige kommuner” den 28. januar 2016 i København.

Region Hovedstaden går foran med etablering af en fælles kommunal-regional data-hub og kompetencecenter, som er et initiativ regionens regionale vækst- og udviklingsstrategi, som blev lanceret i oktober sidste år. CEDI: For formand i Erhvervs- og vækstudvalget Lars Gaardhøj (S) handler det om samarbejde og om at binde aktørerne sammen i Greater Copenhagen, som bidrager til at understøtte de mange indsatser, der allerede er i gang flere steder: – Vi udvikler en smart trafikløsning sammen med Hitachi, som skal hjælpe borgere til at finde den hurtigste vej gennem byen ved at kombinere bil, bus, tog, cykel. Det vil samtidig nedbringe CO2-udledingen, give bedre luftkvalitet i byen og sundhed – når det lykkedes os at flytte flere borgere over til at cykle eller gå. Vi vil også arbejde for at anvende smarte teknologier til at bruge offentlige midler mere effektivt, fx ved kun at tømme skraldespande, når de er fyldte eller begynder at lugte.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap