RUC om ESCO-samarbejde

Roskilde Universitets Center, RUC er lige som andre offentlige institutioner forpligtet til at lave energibesparelser i deres bygninger. Derfor har de sammen med Siemens og Bygningsstyrelsen lavet et projekt, der arbejder for at spare på energien. Europaparlamentariker og EU-ambassadør for Region Sjælland, Jeppe Kofod (A) besøgte RUC i sidste uge. Efterfølgende tog han en snak med Sjælland EU Nyt om, hvad der skiller sig ud ved deres måde at tænke energibesparelse på. – Det er ikke kun i forbindelse med isolering og energieffektive vinduer, men også de studerende og medarbejdernes adfærd og smarte løsninger i forbindelse med deres energiforbrug, fortæller Region Sjællands EU-ambassadør.

Normalt medfører energirenoveringer betydelige økonomiske omkostninger, men ESCO-konceptet har den fordel, at besparelserne på energiregningen betaler pengene tilbage over en kort årrække. ESCO RUC handler dels om at benytte sig af flere bæredygtige energikilder og dels om at renovere bygningsmassen. Særligt er der fokus på VVS- og tekniske installationer og installation af automatiserede løsninger som eksempelvis lyscensorer. Men ingen løsninger er endnu så smarte, at man slipper for at ændre brugernes adfærd. – Det er noget RUC har forsøgt før og har sparet noget energi, men efter noget tid stiger forbruget igen, fordi folk falder tilbage i gamle vaner, og der kommer hele tiden nye studerende. Det nye er her, at Siemens stiller garanti for, at RUC opnår en besparelse over længere tid og kan dermed samtidig betale investeringen tilbage relativt hurtigt,” lyder det fra Jeppe Kofod.

Ifølge RUC forventes den samlede investering på 70 millioner kroner at være betalt tilbage på 14 et halv år. Det svarer til en besparelse på elregningen på små fem millioner kroner om året.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar