Regionalt vækst medspil

Regionerne hilser regeringens nye vækstudspil velkomment. – Det skaber nogle gode rammer for at få sat gang i væksten i hele Danmark, men det ikke de samme greb, der kan skabe vækst i Nørre Snede som i Nykøbing Falster. Netop her har regionerne en unik viden om, hvilke udviklingsbehov- og muligheder, der er i de forskellige landsdele. Innovative regionale vækstmiljøer findes i alle dele af landet, eksempelvis energieffektivitets-klyngen omkring Sønderborg og fødevareerhvervet i det midt-og vestjyske.

Det gælder også i forhold til at sikre kvalificeret arbejdskraft, hvor flaskehalse allerede i dag er en reel udfordring flere steder, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk. Han er meget tilfreds med de 300 millioner kroner, der afsættes til en bredbåndspulje. – En stærk digital infrastruktur er ikke bare med til at understøtte vækst, men også til at sikre, at det er attraktivt at bo i landområderne. Det er vigtigt at få rettet op på den ulighed i digitalisering i Danmark, som eksisterer i dag for både virksomheder og borgere, siger Jens Stenbæk.

Det undrer Jens Stenbæk, at den trafikale infrastruktur ikke fylder ret meget i regeringens i regeringens udspil. – I Region Sjælland pendler næsten 90.000 borgere hver dag til Region Hovedstaden. Vi arbejder for at gøre det mere effektivt at pendle blandt andet via en bedre sammenhæng i den kollektive trafik. Det vil vi også gerne samarbejde med regeringen om.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar