Opskrift på erhvervssucces: Innovationsmiljøer og partnerskaber

Gladsaxe, Nordens første verdensmålskommune, er en af landets stærkeste erhvervskommuner, hvor mange store virksomheder har valgt at etablere deres hovedsæder. Kommunen er trods sin størrelse er Danmarks 9. største erhvervskommune, og den andenstørste industrikommune i Danmark med over 12.000 arbejdspladser – hvoraf de 10.000 er i life science. Det gør Gladsaxe til Danmarks største life science kommune. Gladsaxe har Danmarks næststørste eksport og er i top tre i forhold til BNP pr. indbygger. Fra 2019 til 2021 havde kommunen en jobvækst på 7,5 procent, hvor resten af Danmark og København kun havde en vækst på omkring 4 procent. Og væksten forventes at fortsætte, så der i 2026 er 3.000 flere arbejdspladser.

“Gladsaxe har netop lanceret ny erhvervspolitik, som
gennem stærke og bæredygtige innovationsmiljøer og
partnerskaber skal skabe fortsat vækst på både den
miljømæssige, økonomiske og sociale bundlinje”

Byrådets nye og ambitiøse erhvervspolitik, skal styrke kommunens position som en af Danmarks mest attraktive og bæredygtige erhvervskommuner. 100 lokale erhvervsfolk, politikere og embedsmænd deltog i den tidligere Radiorådssal i Søborg Tower, det tidligere TV-Byen. Med den nye erhvervspolitik ønsker byrådet gennem innovative partnerskaber og fremragende erhvervsservice at skabe fortsat vækst på både den miljømæssige, den økonomiske og den sociale bundlinje.

Bæredygtighed er et afgørende konkurrenceparameter – Som kommune vil vi gerne tage ansvar for at sikre gode rammer for en bæredygtig erhvervsudvikling. Og vi prioriterer partnerskaber højt. For vi tror på, at de bedste løsninger, det er dem, vi skaber sammen, sagde Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Kommunen har stort fokus få endnu flere iværksættere til at etablere sig, udvikle sig og at skabe en effektiv beskæftigelsesindsats sammen med blandt andet kommunens jobcenter, så ledige hurtigst muligt kommer i relevant job eller uddannelse.

Du kan læse den nye erhvervspolitik her.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar