Ny digitaliseringsstrategi

Branchedirektør og ansvarlig for digitalisering i DI, Rikke Hougaard Zeberg siger om Regeringens nye digitaliseringsstrategi: – Vi ved, at de samfund og virksomheder, som klarer sig bedst, er dem, som har investeret i ny teknologi og som er blevet digitale. Der er ingen tvivl om, at fremtidens vindere bliver dem, som evner at omstille sig og satse på digitalisering. Derfor er vi også meget begejstrede for, at regeringen præsenterer en strategi med store ambitioner, væsentlige investeringer, og nye, helt afgørende tiltag. Og fra Erhvervslivets side er vi klar til samarbejdet om at føre strategien ud i livet.

Anledningen er, at regeringen har lanceret  en ny digitaliseringsstrategi. Strategien indeholder 61 ambitiøse initiativer, der blandt andet skal øge den digitale sikkerhed og understøtte danskernes og virksomhedernes digitale kompetencer. Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande i verden, og er godt rustet til at omsætte nye teknologier og løsninger til gavn for borgere og virksomheder. Digitale løsninger kan skabe bedre velfærd, accelerere den grønne omstilling og øge vækst og eksport. Derfor præsenterer regeringen i dag en ny digitaliseringsstrategi, der skal sætte retningen for samfundets digitale fremtid.

Adm. Direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen er også positiv, han supplerer: – I Dansk Erhverv ser vi positivt på, at der nu kommer en samlet digitaliseringsstrategi, som ikke mindst har fokus på, hvordan vi bruger data og teknologi til at sikre, at Danmark bliver mere konkurrencedygtigt og robust. Og hvor ansvarlighed er i fokus. Vi har brug for et Danmark og et dansk erhvervsliv som er frontløber på det digitale felt. Derfor er det meget vigtigt, at regeringen og erhvervsliv samarbejder om de rigtige løsninger, og det har vi med denne strategi et endnu bedre grundlag for.

Med digitaliseringsstrategien etableres et Digitaliseringsråd, der skal følge implementeringen af digitaliseringsstrategien. Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark og Island udnævnes til formand. Hun siger: – Den digitale udvikling kommer kun til at accelerere yderligere i de kommende år, hvor nye teknologier og innovative løsninger har potentialet til at forbedre dagligdagen for danske borgere og virksomheder. Derfor bliver det afgørende, at vi i Danmark løbende kan navigere efter nye tendenser og tilpasse kursen. Jeg ser frem til at følge arbejdet med strategiens vigtige initiativer og rådgive regeringen om de nye digitale muligheder.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar