Næste grønne revolution

Det kaldes ”Power-to-X-teknologi”. Det er  en teknologi som ligner og betegnes som den næste grønne revolution.

Ørsted, Mærsk og DSV, de største danske virksomheder, vil bygge en enorm københavnsk brintfabrik, der skal forsyne lastbiler, skibe og fly med grøn energi. Initiativet skal også være med til at sikre, at Danmark kan reducere CO2-udledningen med 70 pct. inden 2030.

Henrik Poulsen, topchef i Ørsted Gruppen kalder det ”en sjælden begivenhed, at danske virksomheder finder sammen i et så stort konsortium”. Og han lægger ikke skjul på, at det vil kræve rigelig kapital og masser af nytænkning og innovation.

Henrik Poulsen siger til Berlingske, en af de store knaster er de sektorer, som man ikke kan dække med direkte grøn elektrificering er det behov for grønne brændstoffer, som ikke kan dække med direkte grøn elektrificering. Ideen er således at levere mere end 250.000 ton bæredygtige brændstoffer til brug i busser, lastbiler, skibe og fly. Projektet vil for eksempel potentielt kunne erstatte 30 pct. de fossile brændstoffer, der bruges i Københavns Lufthavn, lyder det.

Avedøre Holme og Amager nævnes som oplagte steder at placere det nye anlæg. Københavns Lufthavn bliver en væsentlig aftager, og derfor er det en idé at placere det tæt på lufthavnen.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap