Minister på digital mission

Erhvervsministeren besøger Silicon Valley. Indsigt i de muligheder, som teknologi skaber for vores samfund, er målet.

Også et Denmark Bridge-arrangement får ministerbesøg. Her er der fokus på at sikre danske virksomheder bedre adgang til den viden og kapital, der findes i Californien.

Ministeren og dansk erhvervsliv får lejlighed til at gå i dialog med tech-virksomheder om balancen mellem digital innovation og digital ansvarlighed. Erhvervsminister, Simon Kollerup: – Silicon Valley er for iværksættere og virksomheder med innovative forretningsidéer, hvad Hollywood er for skuespillere. Stedet hvor risikovillig kapital, knowhow og nye digitale løsninger bliver til nye veje til vækst og fremtidens arbejdspladser. Formålet med besøget er sammen med dansk erhvervsliv at skabe fokus på danske styrkepositioner, behovet for at udnytte de nye teknologiske muligheder og ansvaret for at data bruges på en ansvarlig måde.

Erhvervsministeren skal besøge virksomheder, der bruger teknologi til at udvikle innovative løsninger både til den private og offentlige sektor. -. Det er nemlig regeringens ambition, at vi knytter forskning og erhvervslivet tættere sammen ved at styrke den tekniske forskning, der understøtter udviklingen af produktion i Danmark, og som bliver afgørende for den grønne omstilling. Og det er blandt andet samarbejde mellem forskere og erhvervsliv, der er på programmet under besøget, siger ministeren. Besøget vil desuden give et indblik i nye digitale løsninger og tendenser i epicentret for den hastige teknologiske udvikling. Silicon Valley skaber samtidigt interessante samarbejdsmuligheder for Danmark, danske virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og besøget vil være anledning til at møde nogle af de virksomheder, som har opnået succes i Silicon Valley.

– Vi skal ikke kun investere i digital innovation. Vi skal også være digitalt ansvarlige. En forudsætning for at få ordentlig gavn af digitaliseringen er, at der i samfundet er tillid til, at de nye teknologier og data anvendes på en ansvarlig måde. Danske virksomheder har generelt høje standarder for ansvarlighed. Det kan blive en konkurrencefordel for danske virksomheder, at de også går forrest, når det gælder dataetik. Det har vi set med fx miljøstandarder, fortæller Erhvervsminister Simon Kollerup.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap