Mere drone fokus

– Der er betydelig aktivitet på droneområdet i Danmark. Teknologisk Institut har flere udviklingsprojekter, den danske regering har iværksat arbejdet med en national strategi for udvikling og anvendelse af droner. I Vejdirektoratet og hos beredskabsmyndighederne er droner allerede taget i brug på en række områder. Ligesom det også sker hos rådgivende ingeniører som f.eks. Cowi, siger branchedirektør Michael Svane, DI (foto). 

Han mener dog stadig, at dronerne bør have endnu mere opmærksomhed. – I store dele af verden arbejdes der intenst på at udvikle droner, som kan løse en lang række opgaver. I Danmark har vi et godt udgangspunkt for at tage en stor del af det store kommende marked, men det kræver selvsagt, at vi strammer os an på alle fronter, når konkurrencen er så stor og global, siger Michael Svane.

Droner kan skabe 12.000 job. Ifølge det internationale markedsanalyse-bureau Frost og Sullivan vil den årlige globale droneproduktion stige fra ca. 140.000 til 1.677.000 frem mod 2020. Herhjemme viste en rapport fra Oxford Research udført for UAS Denmark i 2015, at https://www.uasdenmark.dk/images/pdf/Analysevkstpotentialetdroner.pdf, hvis Danmark bliver firstmover på området.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar