Mål: Verdens førende i grøn energi

Det kan lyde som ”fantasilliarder”, men den er god nok. Nu vil Ørsted satse på at blive intet mindre end verdens førende grønne energiselskab – og det i 2030. For at fastholde sin position i den globale omstilling til grøn energi og realisere sit fulde potentiale accelererer Ørsted nu sin globale udbygning inden for vedvarende energi med en ambition om at opnå en installeret kapacitet på ca. 50 GW i 2030. For at understøtte denne ambitiøse udbygning planlægger Ørsted at investere ca. 350 milliarder kr. i grøn energi fra 2020 til 2027.

I det seneste årti har Ørsted installeret kapacitet på i alt 12 GW vedvarende energi. Her stopper det ikke! Fremadrettet forventes den globale udbygning af vedvarende energi at accelerere væsentligt understøttet af regeringer over hele verden, som forpligter sig til at nå stadigt mere ambitiøse mål for vedvarende energi for at begrænse den globale opvarmning. Det forventes, at den globalt installerede kapacitet af vedvarende energi vil være næsten tredoblet i 2030. Havvind forventes at vokse med en faktor 7 og vedvarende energi på land med en faktor 2,5-3.

– Det er vores ambition at blive verdens førende grønne energiselskab i 2030. Med den største konkrete pipeline af udviklingsprojekter i hele havvindindustrien, vores globale projektudviklingsorganisation og vores industriledende commitment til innovation, er det vores klare ambition at fastholde vores position som verdens førende virksomhed inden for havvind. Inden for landvind og solenergi, hvor vi har stor erfaring med at skalere og levere attraktiv værdi som en af de fem førende udviklere i USA, er det vores ambition at blive blandt de ti førende aktører i verden inden for vedvarende energi på land. Inden for vedvarende brint og grønne brændstoffer har vi opbygget en stærk platform med industriledende aftagere, og det er vores mål at vokse markant på denne platform, så vi bliver en global leder inden for vedvarende brint, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør for Ørsted og tilføjer: – Med de muligheder, vi ser på tværs af alle vores segmenter, har vi nu sat en ambition om at nå en installeret kapacitet på ca. 50 GW vedvarende energi i 2030, hvilket er mere end en firedobling af vores installerede kapacitet i løbet af det næste årti.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar