Økologisk biogas

Energiselskabet Nature Energy og Axel Månsson, der står bag et af landets største frilandsgartnerier med økologisk produktion, kan nu sætte spaden i jorden til det økologiske biogasanlæg Nature Energy Månsson ved Brande. Det fortæller EnergySupply.dk

Nature Energy har inden for 14 måneder idriftsat ikke færre end 4 biogasanlæg. Når spaden stikkes i jorden 2. november i år bliver det dog ikke bare til selskabets men også landets første og største økologiske anlæg med tilslutning til naturgasnettet. 150.000 ton husdyrgødning, økologisk kløvergræs og grøntsagsrester vil fra juli næste år blive omdannet til økologisk baseret biogas til op mod 3.600 boliger samt næringsrig gødning til økologisk dyrkede marker.

Administrerende direktør i Nature Energy Ole Hvelplund ser frem til at realisere det store øko-anlæg: – Biogas er allerede grøn. Og den økologiske biogas er endnu grønnere, hvis vi tager hele regnestykket med. Biogasproduktion har den fleksibilitet, der skal til for at understøtte udviklingen af vedvarende energi bredt i Danmark, og det er vigtigt, vi hele tiden tænker skala og synergier ind, så vi får mest grøn værdi for pengene både hos leverandører og forbrugere. 

Energy Supply fortsætter: – Biogas og økologi er et rigtig godt makkerpar. Afgasset biomasse giver højere udbytte, er nemmere at optage for planterne og reducerer bl.a. udvaskning af kvælstof til vandmiljøet. Den økologiske gødning er en knap ressource, men i makkerskabet med biogas kan de økologiske landmænd blive selvforsynende med en lang række næringsstoffer, producere flere økologiske produkter og samtidig bidrage til energiproduktion, siger Michael Tersbøl fra ØkologiRådgivning Danmark.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar