HOVSA i politi-data

De kalder systemet for POLSAS – og der er langt flere fejlregistreringer end tidligere antaget. Poiltiet kalder det i sin egen rapport om sig selv for “personer tilkoblet forkerte sager”

Rigspolitiet afslutter nu arbejdet med at rette fejl i personregistreringer. Rigspolitiet har nugennemgået alle de identificerede sager og gennemført rettelser i de sager, hvor der er konstateret fejl i personregistreringen. Der er samtidig udarbejdet en redegørelse, som er oversendt til Justitsministeriet og Folketingets Retsudvalg.  – Borgerne skal kunne have tillid til den måde, som politiet håndterer deres persondata på. Vi har nu gennemgået et meget stort antal sager for at sikre dette,siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Fejlregistreringen har stået på mellem år 1993 og 2020 og er opstået, fordi medarbejdere hos politiet har sammenlagt identiteter i POLSAS forkert. Politiet blev opmærksomme på den fejlagtige registrering sidste år og iværksatte en undersøgelsen i begyndelse af 2020. I første omgang havde politiet identificeret 22.501 sager, som kunne være berørt af fejlregistreringer. Dengang lød det, at 669 personer var berørt – senere opjusteret til 684. Nu er politiet færdige med undersøgelsen, og er nået frem til, at hele 1170 personer fejlagtigt var tilkoblet i alt 22.985 sager, som enten mistænkt, part, anmelder, vidne eller anden involveret. I 123 sager var der mistanke om, at i alt 59 personer fejlagtigt kunne være registreret som sigtet. Her viste det sig dog, at der ikke var sket nogle fejlregistreringer. Rigspolitiet har foretaget fejlretning af det samlede antal konstaterede identitetssammenlægningsfejl, og har konkluderet, at der i 19 sager er eller kan være sket uberettiget videregivelse af personoplysninger til udenforstående tredjepart.

En række tiltag skal sikre, at der ikke sker yderligere identitetssammenlægningsfejl. En kombination af tekniske løsninger samt nationale vejledninger, som skal understøtte medarbejderne er igangsat og Rigspolitiet vil ligeledes iværksætte at politikredsene skærper egenkontrol.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar