Fremtid i vand

Ringkøbing Skjern-Forsyning A/S tager med et nyt vandværk skridtet ind i en helt ny tidsalder for vandforsyning. Det skal ikke bare levere højkvalitetsvand til forsyningens forbrugere – det skal være et vandbehandlingsanlæg, hvor nytænkende og ambitiøse projekter vil skabe nye standarder for vandforsyning i Danmark. Vandværket kaldes for Aquatarium.

Aquatarium i Ringkøbing er netop indviet. Det understreger, at fremtidens vandværker skal verden over være mere energieffektive, have et lavt vandtab og være i stand til at levere drikkevand af høj kvalitet uden bakterier. Og det er præcis det, som vandværket Aquatarium i Ringkøbing-Skjern Kommune er garant for. Det topmoderne vandværk er en del af fyrtårsprojektet ”Fremtidens drikkevandsforsyning” og er blevet til med støtte fra blandt andet Miljø- og Fødevareministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, der støtter teknologiudvikling inden for blandt andet vandområdet. 

Det topmoderne og arkitekttegnede vandværk skal også fungere som formidlingscenter, hvor skoler, erhvervslivet og andre interesserede kan lære om avancerede udviklingsprojekter.

– Aquatarium kombinerer det ypperste inden for innovative vandteknologiske løsninger med et unikt design. Resultatet er et center for forskning og formidling af vandteknologisk nytænkning, som kan blive et tilløbsstykke for forsyningsfolk fra både ind- og udland. Vi er førende indenfor vandteknologi i Danmark, og vores ekspertise kan eksporteres til resten af verden, der tørster efter vand- og energieffektive løsninger, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Aquatarium skal ikke bare på sigt levere vand til halvdelen af Ringkøbing-Skjern Kommunes borgere, det skal også være et centrum for innovation, hvor forskningsinstitutioner, vandforsyninger og erhvervsvirksomheder kan afprøve nye vandteknologiprodukter, som kan bidrage til at øge eksporten af dansk vandteknologi. 

 

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar