Flere penge til bredbånd

Det mener Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, som netop har lanceret en handlingsplan for den digitale infrastruktur. Hvis der skal tidssvarende bredbånd ud til alle områder i den midtjyske region, må staten skyde flere penge i den såkaldte bredbåndspulje. 

Som det er nu, har staten udpeget 280.000 adresser som berettigede til at søge penge fra puljen, men den rækker i bedste fald til 25.000 adresser og måske reelt kun til 4.000, hvis man skal tro beregninger fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.  – Alene her i Region Midtjylland handler det om 46.000 boliger, virksomheder og sommerhuse, der kan søge puljen”, siger Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland.

– Tidssvarende bredbånd og mobildækning er vigtigt både for erhvervsudvikling og bosætning. Bredbåndspuljen er designet til de tyndt befolkede områder, hvor forsyningsselskaberne ikke umiddelbart har en økonomisk interesse i at investere. Hvis staten ikke afsætter de nødvendige midler, sker udbygningen bare ikke”, siger Bent Hansen.

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs og formand for kommunerne i Region Midtjylland, påpeger, at mange kommuner er interesserede i at investere i den digitale infrastruktur, men at de ikke har mulighed for at låne til finansieringen inden for den kommunale låneramme.  – Vi har brug for alternative lånemuligheder, som er øremærket til digital infrastruktur. Det bør KL og staten tage op ved de kommende økonomiforhandlinger, siger Jan Petersen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar