Farvel til internet på landet?

 

Skal man rigtig kunne klare sig i det digitale samfund, så skal der anderledes høje hastigheder til, end hvad den nugældende forsyningspligt, hvor alle har ret til mindst 144 kbit/s kan byde på! Og skulle man så forledes til at tro, at så skal denne grænse vel hæves når regeringens aftale med teleselskaberne skal fornys i 2017 – så skal man regne om igen!

Sådan er det nemlig ikke, fortæller kit-magasinet – kommunernes it-magasin. En rapport vurderer, at 150.000 ejendomme, der som fællesnævner alle er yderligt placeret i landområder, ikke har adgang til 5 Mbit/s via fastnet – og det vil, ifølge rapporten, være for dyrt at sikre disse adresser mindst denn styrke via fastnet. End ikke grænsen på de 144 Kbit/s – nej, de bortfalder helt enkelt.

Hokus Pokus – politikerne frigører TDC, der har haft ansvaret for Forsyningspligten siden 1996, for pligten til at forsyne landejendomme, virksomheder mv., skriver kit-magasinet. Det betyder naturligvis ikke, at internetadgangen helt forsvinder fra den dato en forsyningspligt ophører, men det betyder det også, at landområderne overgives i sit hele til markedets vilkår. Der bliver frit slag for teleselskabner at prissætte internetforsyning på landet i Danmark! Kan kommunerne leve med det, spørger magasinet?

Ingen markedsaktør ønsker velsagtens at bruge nogle friske milliarder på en opgradering af internet forsyning til 150.000 ejendomme, som de ikke kan få meget forretning ud af. Stille og rolig kan det føre til, at disse rigtig mange ejendomme bliver endnu mere usælgelige, alene af den grund, at der ikke tilbydes tidssvarende internet. Da digitaliseringen er pålagt de kommunale myndigheder tyder alt på, at regningen ender hos kommunerne eller hos borgerne og virksomhederne.

Del dette med dit netværk: