Elnet skifter ejer

Netselskabet N1 Hillerød forsyner cirka 15.000 husstande i Hillerød med strøm. Nu skifter N1 ejer. De to store danske energikoncerner Andel og Norlys er blevet enige om en handel.

– Vi ønsker at være med til at skabe ét samlet østdansk energisystem. Elnettet spiller en central rolle i den grønne omstilling af vores samfund. Det skal blandt andet udbygges til at kunne forsyne elbiler, og varmepumper og transportere endnu meget mere grøn energi produceret fra sol og vind. Det kræver styrke og solide kompetencer. Den grønne omstilling kan kun realiseres, hvis vi behersker ny teknologi og kan digitalisere et langt mere fleksibelt samspil mellem elnet og kunder, siger Knud Pedersen, distributions- og reguleringsdirektør i Andel.

Han glæder sig over handlen og ser frem til at byde alle kunder i Hillerød velkommen: – Vores to netselskaber Radius og Cerius har solid erfaring i at drifte, vedligeholde og udbygge hele det østdanske elnet. Det er jo i forvejen Radius’ overordnede elnet, som forsyner Hillerød med strøm, og derfor kender vi den lokale elforsyning rigtig godt. Elnettet i Hillerød vil da også blive drevet med udgangspunkt i vores lokation i Virum, siger han.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar