Efterlader Facebook klimaregning?

Facebooks datacenter i Odense-bydelen Tietgenbyen står klar. Centeret står helt færdigt næste år … helt efter planen. Lige nu sættes der strøm til de første servere i hallen.

Odense-lokationen er unik i Facebooks gruppe af datacentre. Dewtte da datacenteret på Fyn er det første/eneste, der også skal genbruge overskudsvarmen til fjernvarme. 6.900 husstande kommer til at lune sig vedFacebook-varme. Datacenteret beskæftiger i alt 175 medarbejdere.

Energidirektør Bobby Hollis hos Facebook oplyser, at det nye datacenter ikke efterlader CO2-aftryk. Overskudsvarmen fra centeret bliver kvit og frit leveret til de fynske varmeforbrugere, og den strøm, som centeret bruger, vil komme fra vindmøller og vandkraft. Men datacenterets strømforbrug belaster til gengæld det danske klimaregnskab. Og det gør det både sværere og dyrere at nå målet om 55 procent grøn energi i 2030, skriver Politiken. Det er Klimarådet, der  har beregnet, at de 6 datacentre, der ventes opført frem mod 2030, tilsammen vil kræve, at der opføres 2 ekstra havvindmølleparker i Danmark. Ellers kan målet ikke nås.

Ifølge Klimarådet kan regningen løbe op i en årlig regning på 400 millioner kroner i 2030. Men det er usikkert, erkender Poul Erik Morthorst fra Klimarådet.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap