Den ulovlige PSO-afgift

EU-Kommissionen har erklæret den danske PSO-afgift for ulovlig. At flytte afgiften over på finansloven, har været et af forslagene, men at beløbet på 8 mia. kroner skulle findes på finansloven for næste år har ikke virket urealistisk. EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, siger i dag til Børsen, at muligheden kan være at indfase regningen til finansloven over flere år. –  Det kan være umuligt i virkelighedens verden, hvis man skal lægge summen fra PSO’en over på finansloven fra den ene dag til den anden. Det er et meget stort beløb på omkring 8 mia. kr. Det er alligevel sin sag at gøre det. Derfor vil vi være åbne over for en drøftelse af, hvordan man udfaser den (fra elregningen til finansloven, red.), siger Margrethe Vestager til Børsen.

Direktør i Dansk Industri (DI) Tine Roed (foto) mener, at PSO-afgiften giver de danske virksomheder en konkurrenceulempe i forhold til de udenlandske virksomheder. Hun støtter op om forslaget, hvor PSO-afgiften bliver flyttet over på finansloven. DI er ifølge hende åbne over for, at løsningen på finansieringen af dette bliver gennem en gradvis udfasning.

– Politikerne bør vedtage en fuld udfasning af PSO-afgiften. Dermed vil virksomhederne vide, hvad de kan regne med i modsætning til i dag. Men 8 mia. kroner – som PSO-afgiften koster i øjeblikket – er mange penge at finde på finansloven. Derfor er vi åbne for at se på, om udfasningen kan gennemføres over en årrække, hvis det er det, der skal til for at finde en bedre løsning, siger Tine Roed.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar