Danske Havne: Ny bæredygtighedspris

Når Danske Havne slår dørene op til den store havnekonference i Aalborg i april, bliver det med grøn omstilling som konferencens centrale tema. Og som noget helt nyt indfører brancheorganisationen nu en særlig bæredygtighedspris, der skal uddeles til en havn, der i det forgangne år har gjort en særlig indsats for den grønne omstilling.

– Bæredygtig teknologi vinder i stigende grad indpas hos de danske havne, hvor der sker en rivende udvikling i en grøn og mere klimavenlig retning. Derfor er der heldigvis mange gode projekter at nominere til Danske Havnes bæredygtighedspris. Jeg bifalder den grønne udvikling og ser meget frem til at kunne ønske vinderen af prisen tillykke, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Fokus på de bedste grønne projekter. Ifølge Danske Havne skal den nye bæredygtighedspris være med til at inspirere, motivere og samle indsatsen for grøn omstilling på tværs af branchen, og alle landets havne er inviteret med i konkurrencen: – De danske havne er i en rivende udvikling, hvad angår den grønne omstilling. Det er helt klart noget af det, der arbejdes mest med ude i havnene, og alle steder ser vi nye initiativer, der tænker bæredygtighed ind i alt fra nye forretningsområder til almindelig drift. Derfor er det helt oplagt for os, at vores havnekonference centrerer sig omkring den grønne omstilling, og derfor indfører vi den nye bæredygtighedspris, der ved samme lejlighed sætter fokus på og hædrer de bedste grønne projekter, siger Tine Kirk Pedersen, direktør for Danske Havne.

Kompetent jury skal udvælge vinderen. De danske havne er begyndt at sende deres grønne projekter ind til brancheorganisationen, der samler dem og videregiver dem til en jury, der inden havnekonferencen udvælger det bedste projekt, der dermed vinder prisen. Juryen består af Anne H. Steffensen, der er administrerende for Danske Rederier, Jenny N. Braat, administrerende direktør for Danske Maritime, og Klaus G. Andersen, der er administrerende direktør for Fredericia Shipping og bestyrelsesformand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

Del dette med dit netværk: