Corona-tiltag sætter energispor

Nu kan Coronatiltag ses i det danske elforbrug. Det fortæller Energinet.dk.

Siden regeringens besluting om at lukke for storcentre, barer, restauranter, frisører og en række forretninger, er Danmarks samlede elforbrug på arbejdsdage faldet med ca. 10 procent. Det kunne ses de sidste dage i sidste uge, og tendensen ventes at fortsætte.

De tiltag, regeringen har sat i værk for at standse udbredelsen af coronavirus, har sat sine spor i Danmarks samlede elforbrug. Det totale elforbrug er de seneste hverdage ca. 10 procent lavere end elforbruget på samme hverdag ugen forinden.

Faldet er indtruffet, efter at regeringen tirsdag 17. marts meddelte, at storcentre, barer, cafeer, restauranter og en række butikker fra onsdag kl. 10 skulle holde lukket. Allerede inden da var mange daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner, offentlige arbejdspladser mv. lukket, uden at det havde sat signifikante spor i elforbruget – mange børn og unge i stedet blev undervist online ligesom tusindvis arbejdede hjemmefra.

Selv om det totale elforbrug på hverdage nu ligger 10 procent under sammenlignelige dage fra ugerne forinden, så kan der godt være større lokale forskelle. Fx områder hvor elforbruget falder mere på grund af lukket forretningsliv, eller stiger fordi mange er flyttet i sommerhus.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap