Aarhus omorganiserer forsyning

Der er et nyt forsyningsselskab på vej i Aarhus. Det er opgaven med at hente affald fra 165.000 husstande og levere fjernvarme til 350.000 østjyder, der skal flyttes fra Teknik og Miljø til et kommunalt ejet selskab.

Sådan lyder indstillingen fra borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Bünyamin Simsek til byrådet. – Det haster med at sætte gang i flere initiativer i forhold til den grønne omstilling, når vi skal nå vores ambitiøse mål om et CO2-neutralt Aarhus i 2030. Når vi placerer vores affaldshåndtering og fjernvarme i et kommunalt ejet selskab, giver vi selskabet de bedste muligheder for at sætte tempoet op i den grønne omstilling, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Den foreslåede selskabsform skal ikke alene gøre det nemmere for forsyningsselskabet at samarbejde med andre virksomheder. Den skal samtidig åbne op for solenergi og fjernkøling. To områder, som den nuværende konstruktion, henholdsvis besværliggør og helt umuliggør.

Byrådet har tidligere igangsat et arbejde med at forberede selskabsgørelse af AffaldVarme Aarhus. Det arbejde udmønter sig nu i indstillingen om at gøre AffaldVarme Aarhus til et kommunalt ejet aktieselskab pr. 1. januar 2020.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap