AALBORG FORSYNING KONSOLIDERES

Grøn omstilling har stor fokus. – Den grønne omstilling har meget stor politisk bevågenhed, og i Aalborg Kommune har vi meget ambitiøse mål for klima og bæredygtighed. Det skal vores organisering understøtte, og derfor samler vi AAK Bygninger, Kollektiv Trafik og Kørselskontoret med Miljø og Energiforvaltningen, der skifter navn til Klima og Miljøforvaltningen. Sådan forklarer borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen.

Samtidig er kommunen i gang med en grøn omstilling indenfor hele forsyningsområdet, og derfor forenes vand- og energiselskaberne til ét samlet selskab.

Forsyningsfusion: Fremover skal en række kommunalt ejede forsyningsselskaber samles i Aalborg Forsyning A/S. Det skal sikre “en robust og professionel forsyningsvirksomhed”, lyder det. Det er Aalborg Byråd, der netop har besluttet at samle energi og vand – der hidtil har fungeret hver for sig som holdingselskaber for en række forsyningsvirksomheder. Nu samles kræfterne i ét selskab, Aalborg Forsyning A/S.

Fusionen mellem rækken af kommunalt ejede forsyningsselskaber i Aalborg Kommune ventes at blive gennemført ved årsskiftet 2022, skriver Miljø- og Energiforvaltningen i en pressemeddelelse.

Hidtil har Aalborg Forsyning bestået af en række selskaber, der har været delt i to holdingselskaber, der i daglig tale bliver omtalt som energidivisionen og vanddivisionen.

Efter fusionen residerer Søren Gais Kjeldsen fortsatsom direktør for det nye mulitforsyningsselskab. Det  nye multiforsyningsselskab og den også noget enklere struktur for de forskellige forsyningsgrene skal bidrage til forsyningssikkerhed og fremme af grøn omstilling i Aalborg, hvor fokus på kuludfasning og overgang til vedvarende energi senest i 2028, rangerer højt.

Aalborg Forsyning vil i fremtiden arbejde endnu mere med sektorkobling, end det allerede er tilfældet. – Her giver den nye struktur rigtig god mening. For mange af de gevinster, vi skal hente i fremtiden, ligger ikke i selve forsyningsarterne – men mellem dem, siger borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup Larsen.

Aalborg Forsyning har 450 medarbejdere og omsætter for 1,7 milliarder kroner om året.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar