COVID19 sparker os ind i fremtiden

Jeg stod en aftenstund og kiggede på stjernehimlen. Da mit øje fangede Karlsvognen vandrede minderne tilbage til dengang jeg som 10-årig så den første gang. Dengang følte jeg mig stor, men her 50 år efter, står jeg på den ene side og føler mig lille, ubetydelig og ubeskyttet, men på den anden side stærkt opsat på at finde nye veje.

Resultatet med COVID19 er en global og bundløs økonomisk krise med virksomhedslukninger, voldsom arbejdsløshed og uanede afledte effekter.

Det fortæller reelt historien om hvor følsom verden og menneskeheden er.

Det er tid til selvevaluering, der skal gøres op med mange års let vækst og en syg high perfomance kultur, med resultater som voldsom stress, dårligt engagement og en vanvittig medarbejderomsætning, der har resulteret i for lave indtjeninger og manglende innovation.

Det positive er, at vi har fået tid til at mærke os selv, komme ned i gear og set hverdagen i et nyt lys, samt hvordan teknologi kan gøre hverdagen lettere, mere effektiv og bæredygtig.

COVID19 har vist os hvor følsomt det hele er, hvor ligegyldige og små vi er som enkeltindivider og hvor hurtigt opgang kan forvandles til nedgang.

Her kan en virus eskalere fra et menneske, til at vælte en hel verden på få måneder, og det bør minde os om, at det vi hver især gør, samlet kan flytte vores verden i både positiv og negativ retning.

I fremtiden får vi brug for mere ydmyghed, vi skal tænke os mere om, for træerne vokser ikke ind i himlen og vi skal i fremtiden skabe langt mere meningsfulde liv og virksomheder.

Eksperter snakker om at verden aldrig bliver som den var, og gudskelov for det.

Nu står vi overfor en gennemgribende transformation, som alligevel var på vej, industri 4.0.

COVID19 er altså ikke den største udfordring, for når der er fundet en vaccine, så vil vi leve og kramme igen, men nu ser ind i en fremtid, der aldrig nogensinde har budt på så mange muligheder i nogen industrialder, som nu.

Men noget er anderledes, en ny fase er begyndt og den stiller nye krav til måden at drive virksomhed på, hvor hastighed og ekstrem effektivitet er afgørende elementer for at overleve. Mange tror fejlagtigt at de kender begreber som disruption, eksponentiel vækst, Cyber crime, IoE, AI og mange andre begreber det flyder med, men ofte uden rigtigt at forstå dem. Nu bliver de forudsætningen for at drive virksomhed.

I den fremtid er der ikke plads til digitale analfabeter, for medarbejdere skal være hyper digitale og mobile i konstant omskiftelige teknologiskift.

Nu er status at finde sig selv mentalt i dette vanvittige virvar af problemstillinger, samt begynde at arbejde målrettet på at forstå fremtiden. Det kræver mange timers læsning og sparring med mennesker der kan se fremad. Det er nødvendigt at ændre og skabe nye mindset, med fokus på nye innovative, digitale og bæredygtige fundamenter, omsat i helt nye forretningsmodeller. At drive virksomhed som før er dødsdømt, og selvom vi nu ser mange forsvinde, vil endnu flere følge de næste 5 til 15 år, så overlevelse er transformation.

Fremtidens konkurrenter er ikke dem du kender, for de ligger udenfor spillepladen, den lille digitale raket i et baglokale, skabt af unge digitale mennesker, der fuldstændigt fucker i corporate governance, jakkesæt og budgetter, de tænker udelukkende i sprængning af rammerne for hvad software og teknologi kan gøre for menneskeheden.

Et sidste råd, bryd med det gamle, find mennesker der tør tænke det utænkelige i en innovativ, digital og bæredygtig kontekst og som ser organisation som en organisme, der hele tiden er i opbrud, nedbrud og genopbygning, det er leadership og management på speed. Aldrig har mit lille motto “Succes er kun en tanke væk” været mere relevant.

Præsentation

Tommy Horn skriver om samfundsudvikling, innovation, digitalisering og bæredygtighed.

Læs mere om Tommy Horn

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar